MEETING CANCELED



CITY OF DALLAS Long Range Planning Landmark Commission

Landmark Commission Training Session

Saturday, March 4, 2006 Preservation Dallas, Carriage House, 2922 Swiss Avenue 9:00 a.m.-1:00 p.m.

Agenda

	7.901144	
8:45	Coffee and Donuts	15 mins
9:00	Welcome; Purpose of Landmark Commission – What we hope to accomplish today - overall schedule Fred Williams, Landmark Commission Chair	15 mins
9:15	"You are here" The Framework of Preservation Dwayne Jones, AICP, Preservation Dallas	30 mins
9:45	Break	10 mins
9:55	Review of historic district ordinances; Certified Local Government status; Quasi-judicial functions; "Do's and don't's" of making a motion John Rogers, Assistant City Attorney, City of Dallas	45 mins
10:40	Certificate of Appropriateness and Appeals Process Jim Anderson and Leif Sandberg, City of Dallas	30 mins
11:10	The Good, The Bad, and The Ugly - Secretary of the Interior's Standards/Design Guidelines Nancy McCoy, AIA	30 mins
11:40	Styles Virginia McAlester, Historian, Former Landmark Commissioner	1 hour
12:40	Questions and answers Commissioners, Presenters	20 mins
1:00	Adjourn	

[Note: Due to scheduling conflicts, the ethics training, including the presentation from Casey Burgess from the City Attorney's Office, will be presented at the March 6, 2006, Landmark Commission briefing. Arrangements will be made for Commissioners who have not yet seen the Madeline Johnson video to do so.]